СЪБИТИЯ, АКТИВНОСТИ И НОВИНИ

Стари акумулатори и UPS батерии в подкрепа на кампанията „Стар акумулатор за нов дефибрилатор“

Уважаеми съкварталци,

Щастливи сме да Ви уведомим, че благодарение на общите усилия на всички в квартала, днес от „Сдружение Активни в Долни Лозенец“ предадохме събраните 13 броя акумулатори и UPS батерии в подкрепа на кампанията „Стар акумулатор за нов дефибрилатор“ на Фондация „Първите три минути“. Към момента, по данни на организаторите, благодарение и на Вашия принос, вече са събрани необходимите над 300 броя, които да послужат за закупуването на втори автоматичен външен дефибрилатор (АВД), който ще бъде поставен в Химическия факултет на СУ.

Събирането на стари акумулатори продължава с пълна сила до обезпечаване на нуждата от АВД във всички университетски сгради и други големи обществени пространства. В тази връзка, Ви напомняме, ако имате непотребен стар акумулатор/UPS батерия, можете да се свържете с нас през Фейсбук или имейла на страницата ни https://dolnilozenets.bg/ и някой от нас ще дойде да го събере.

Използваме случая и да призовем всички Вас, като активни граждани, да обърнете внимание на различни възможности да подобрите познанията си по оказване на първа помощ при ситуации като бедствия, ПТП, сърдечен арест на обществено място и др. В подобни случаи, именно намесата на подготвени редови граждани, в първите няколко минути, може да е от животоспасяващо значение. От сайта на Фондация „Първите три минути“ https://firstaid.bg/ можете да намерите повече информация, демонстрационни видеа, както и да се запишете на курс по оказване на първа помощ.